Εκπαιδεύσεις δημοσιογράφων / φοιτητών ΜΜΕ για τα δικαιώματα των ληπτών υπηρεσιών ψυχικής υγείας

Περίπου 80 δημοσιογράφοι και φοιτητές δημοσιογραφίας έλαβαν μέρος στα εκπαιδευτικά σεμινάρια που διοργάνωσαν από κοινού το ΚΜΟΠ – Κέντρο Κοινωνικής Δράσης και Καινοτομίας και η ΕΣΗΕΜ-Θ με θέμα την ψυχική υγεία και τους τρόπους προστασίας και προώθησης των δικαιωμάτων που έχουν οι λήπτες υπηρεσιών ψυχικής υγείας.

Τα σεμινάρια πραγματοποιήθηκαν από τις 20 Μαΐου 2022 έως και την 1 Ιουνίου 2022, στα γραφεία της ΕΣΗΕΜ-Θ στη Θεσσαλονίκη, και εστίασαν σε θέματα όπως η ψυχική υγεία στην Ελλάδα, το νομικό πλαίσιο για την ψυχική υγεία και τα δικαιώματα ληπτών υπηρεσιών ψυχικής υγείας, η σχετική ορολογία και ο μη στιγματιστικός λόγος, ο τρόπος δημοσιογραφικής κάλυψης και η συνηγορία.

Οι εκπαιδεύσεις πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος «ΔΙΔΩ: ενΔυνάμωση της προστασΙας των Δικαιωμάτων των ληπτών υπηρεσιΩν ψυχικής υγείας», στόχος του οποίου είναι να ενισχύσει την προστασία των δικαιωμάτων των ληπτών υπηρεσιών ψυχικής υγείας. Συνοπτικά, οι δράσεις του ΔΙΔΩ συμπεριλαμβάνουν εκπαιδευτικό πρόγραμμα και σεμινάρια για δημοσίους υπαλλήλους, εργαζόμενους στον τομέα της ψυχικής υγείας, εργαζόμενους και σπουδαστές ΜΜΕ και μέλη της σχολικής κοινότητας, δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης, ενθάρρυνση της συνεργασίας μεταξύ κρατικών φορέων, φορέων της ΚτΠ και ΜΜΕ σε θέματα προστασίας και προάσπισης των δικαιωμάτων των ληπτών υπηρεσιών ψυχικής υγείας, και εκστρατεία συνηγορίας για τα δικαιώματα ληπτών υπηρεσιών ψυχικής υγείας.

Φορέας χρηματοδότησης

Το έργο ΔΙΔΩ υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Active citizens fund, με φορέα υλοποίησης το ΚΜΟΠ και εταίρο την ΕΣΗΕΜ-Θ. Το πρόγραμμα Active citizens fund, ύψους € 13,5 εκ., χρηματοδοτείται από την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν και τη Νορβηγία και είναι μέρος του χρηματοδοτικού μηχανισμού του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ) περιόδου 2014 – 2021, γνωστού ως EEA Grants. Το πρόγραμμα στοχεύει στην ενδυνάμωση και την ενίσχυση της βιωσιμότητας της κοινωνίας των πολιτών και στην ανάδειξη του ρόλου της στην προαγωγή των δημοκρατικών διαδικασιών, στην ενίσχυση της συμμετοχής των πολιτών στα κοινά και στην προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Τη διαχείριση της επιχορήγησης του προγράμματος Active citizens fund για την Ελλάδα έχουν αναλάβει από κοινού το Ίδρυμα Μποδοσάκη και το SolidarityNow.

Διαβάστε περισσότερα εδώ : www.activecitizensfund.gr.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *